WELKOM

Welkom op het biblioblog van Spookiespock

woensdag 29 september 2010

Ding 4 en 5

RSS feeds zijn nieuw voor mij om echt mee te werken, maar ervaar ik tot nog toe als nuttig (zolang je wel in de gaten houdt met welke informatie je echt iets wilt; anders krijg je het 'feed me' van The Little Shop of Horrors - die onverzadigbare zingende vleesetende plant). Na  het toevoegen van de voorbeeldfeeds ben ik eens op zoek gegaan naar een paar leuke rond een boeiend thema, zoals Doctor Who (heb ik zo nog een vraag aan de andere bibliobloggers over). Ik vond Google Blogsearch eenvoudig en prettig hanteerbaar, Bloglines vond ik minder overzichtelijk (en las dat deze service met ingang van 1 november niet meer toegankelijk zou zijn). Voor iemand met een eigen website is egofeed echt een uitkomst. De instructies via Lifehacker waren duidelijk, maar ik wil er nog verder mee experimenteren. (Oh ja, terugkomend op Doctor Who ... ik was verwikkeld in een Star Trek Quotes dialoog met Angelonmyshoulder, maar coach was niet zo blij met mijn periodieke switch naar Doctor Who. Een van jullie zin om af en toe onzinige en minder zinnigequotes uit te wisselen rond onze Timelord?)

dinsdag 28 september 2010

Ding 2: Ervaring met Web 2.0

Directe ervaring heb ik vooral met Web 1.0, met name door het opzetten van een eigen website. Web 2.0 ken ik buiten het volgen van YouTube en een paar weblogs van bevriende schrijvers en kunstenaars eigenlijk voornamelijk uit wat ik aan trefwoorden van de diverse social media heb opgegoogeld. Daardoor weet ik grofweg wat je er mee kunt en hoe ze gebruikt worden, maar maak ik er zelf nog nauwelijks echt gebruik van. Daar wil ik wel graag verandering in aanbrengen. Het zijn op zich interessante en vaak leuke tools .... zolang je ze kunt relativeren. Want het zijn volgens mij ook niet meer dan tools; hoe je ze aanwendt bepaalt wat ze kunnen betekenen. Dat wordt nog wel eens vergeten. In alle 'ikwilerbijhorendolheid' worden middel en doel nog wel eens door elkaar gehaald. Maar dat geldt voor elk nieuw medium. Een prime directive zou wat dat betreft voor heel internet wel iets zijn ;-).

Ding 2: Template

Leef lang en spot mijn blog! Spookiespock meldt zich aan in blogspace. Als laatste van deze lichting 23dingers waarschijnlijk omdat ik net (sinds gisteren) terug ben van vakantie. Ik ben over deze websoftware best te spreken. Als beginner ontdek ik nog maar net de ins & outs, maar ik moet zeggen dat het tot nog toe erg gebruiksvriendelijk is. Het template was snel gekozen. Als Spookiespock (zie profiel) laat ik ratio en intuitie lekker door elkaar fietsen. Dit keer heb ik niet zozeer naar de indeling, maar naar de uitstraling gekeken. En het template wat ik nu gebruik had al eens een prettig kosmische uitvoering gekregen. Dat voelde gewoon goed.