
Persoonlijk vindt Spookie de zorg die aan de uitvoering van een product is besteed ook van waarde (websites als FeelGoodies begrijpen dat ). Ik schaf dan ook nog steeds cd's aan en geniet er van ze in handen te hebben, maar gebruik de sites die via streaming werken om impressies te krijgen en ideeen op te doen. Al ben ik het met Nico Dijkshoorn eens dat er wel iets aan verrassing verloren gaat en het moeite doen om iets te pakken te krijgen ook zijn eigen charme heeft.
Last.fm en Spotify kende ik van naam en faam, maar Grooveshark was nieuw (via 23dingen kwam ik in tegenstelling tot een medecursist wel makkelijk in de eerste, maar had Spotify ineens moeite om een aantal geselecteerde nummers beschikbaar te krijgen; dit wisselt dus nog flink - zo kon Ajeto niet goed in Grooveshark komen, maar had ik vandaag geen enkel probleem) . Grooveshark werkt in mijn korte kennismaking meer met gegevens dan met beeldend materiaal en dat trekt mij meteen minder aan (weer die verpakking).
Voor beginners vind ik ze overigens geen van allen direct makkelijk toegankelijk. Zie mijn tips in mijn blogbericht Alle Wizkids opsluiten. Maar als je eenmaal wat gepuzzeld hebt, maak je het je wel eigen. En vervelend genoeg kwamen zelfs de meest obscure bands die ik inklopte overal zomaar boven drijven.
En hoe wil je helderheid verschaffen?
BeantwoordenVerwijderenVoel ik ineens de tandjes van een engel in mijn netkous. Niet meer los te schudden. Vooruit dan:
BeantwoordenVerwijderenTen eerste dienen alle MIA's (via ervaring met en bijhouden van 23dingen) klanten makkelijk te kunnen verwijzen naar en kort wegwijsmaken in deze netwerken.
Ten tweede zou een muziekpagina op onze website een eenvoudige introductie kunnen geven (en we hebben dan natuurlijk widgets/links opgenomen)met een soort benchmarking/best practices.
Ten derde kunnen we luisterunits in de bibliotheek opstellen met aanbevelingen en beschrijvingen.
morgen dan maar op onze website? En dan met vermelding van de MIA die er alles over weet.
BeantwoordenVerwijderen