WELKOM

Welkom op het biblioblog van Spookiespock

dinsdag 12 oktober 2010

DING 9 - Deel 2: Blogterreur

Kijken of het aantal volgers verdubbelt met zo'n titeltje. En hij slaat ook nog ergens op. In deel 1 had ik het over hamers, waarvan het toch wel een beetje een zielige indruk vormt als je ze altijd bij je draagt. Als dat idioot lijkt, waarom laten we sociale media dan wel als gemeengoed ons leven dicteren? Praktijkvoorbeeldje. In de eerste week na mijn vakantie had ik wat 23dingenmateriaal in te halen. Eén ochtend was ik op een andere vestiging (als kikvors verkleed, maar dat is een ander verhaal). Toen ik terugkeerde aan het begin van de middag vertelde coach me dat er wel 4 reacties waren gekomen op mijn bericht van de avond tevoren .........en dat ik er nog niet op geantwoord had! Het ging natuurlijk vergezeld van een glimlach waar zelfs je veters van uit de knoop schieten, maar toch. Coach moet ons prikkelen dat begrijp ik (al blijft wel de vraag waar het begrip engelengeduld dan vandaan komt) en dit is de context van de cursus. Maar je merkt vaker dat het eigenlijk niet done is om niet binnen een dag (of zelfs een dagdeel) ergens op te reageren. Mag ik dat even zelf uitmaken? Buiten? groen? frisse lucht? een leven? Voor je het weet ben je de hele dag digitaal in gesprek. En dan ben ik aan het twitteren nog niet eens begonnen.
Met deze terreur wordt je via mobiele telefoons in de trein voortdurend geconfronteerd. Altijd bereikbaar moeten zijn, anders is er iets mis.
Ik vind dat er pas echt iets mis is als je op een willekeurig moment een reactie plaatst op een prive-weblog en binnen een minuut antwoord krijgt. Daar kan geen SAW 500 of nieuw kabinet tegen op - dan kruip ik het liefst onder de dekens met de deuren en ramen op slot. Een keer kan toeval zijn, maar als het zich herhaalt ...."Scary trousers Grommit". Het is een belevingswereld die zelfs Spookiespocks voorstellingsvermogen overschrijdt. Dan zit er maar een ding op: to boldly retreat where everyone mindlessly goes forward.

3 opmerkingen:

 1. Met engelengeduld hanteer ik mijn zweepje!

  Qoutes voor coaches:
  "If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!" -- Dr. Crusher (Remember Me)

  "You're dead, this is the afterlife -- and I'm God" -- Q (Tapestry)

  "The best diplomat that I know is a fully-loaded phaser bank." -- Lt. Cdr. Montgomery Scott ("A Taste of Armageddon")

  "Ooh... I love a woman in uniform!" -- Quark (Emissary)

  "Believing oneself to be perfect is often the sign of a delusional mind." -- Data to Borg Queen

  Sorry, kon niet kiezen ;) Ze kloppen allemaal zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor cursisten:

  I will comply (resistance is futile).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is maar dat je het weet ;)

  "The Federation's gone; the Borg is everywhere!" -- Alternate Captain Riker (Parallels)

  BeantwoordenVerwijderen