WELKOM

Welkom op het biblioblog van Spookiespock

woensdag 6 oktober 2010

Waar is de uitgang?

Even een tussendoortje over het biebbezoek aan Almere gisteren,

Prachtige bibliotheek. Lakmoestest is altijd of jij er als klant graag zou zijn en regelmatig verblijven. Als ik in Almere woonde, wist ik het wel. Ik wou dat we er in Hoorn (stadje op Vulcan waar ik woon) zo een hadden. Maar ik wil het eigenlijk hebben over de rondleiding door de stad na de lunch. Zelfs voor een puntorig buitenaards wezen surreeel. Aangezien ik in dit blog toch graag met quotes werk, hier een paar onvergetelijke van de gids tijdens een rondleiding langs architectonische hoogtepunten:
" U ziet hier winkels. U zult begrijpen dat er veel winkels zijn in Almere."
(Bij twee bootjes omgeven door interessante gebouwen) En dan zijn we nu aangekomen bij de rondvaartboten; daarmee kunt u vanaf het water Almere bekijken."
(Bij een indrukwekkend half uitgevouwen gebouw) "Voor u ziet u een indrukwekkend half uitgevouwen gebouw."
(Midden in een boekhandel) "Dit is Selexyz - vroeger waren er twee van zulke winkels in Almere, nu nog een."
(Aan het eind) "En dan zijn we hier weer bij veel winkels."

Ik heb onderweg verder vooral naar bordjes 'uitgang' gezocht. Het is toch te gek dat je een middag met zo'n minkukel (geen oordeel - feit ;-) en een favoriet Toonderwoord) op moet trekken. Uit respect voor de organisatie vanuit de bieb wil je niet meteen stennis schoppen. Maar het is naar mijn gevoel en beredenering te beleefd. Hoop dat de andere groepen het beter hebben getroffen.

8 opmerkingen:

 1. Mijn groep had een gepensioneerde/vuttende onderwijzeres, die nu 11 jaar in Almere woont en van die stad was gaan houden. Ze was duidelijk geïnteresseerd in architectuur en vond het leuk dat er gebouwen waren van vrouwelijke architecten. Ik heb deze rondleiding zeker kunnen waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben ik blij om - dat er die middag ook in de plus is gekukeld. Opmerkingen als die over de vrouwelijke architecten zijn precies wat ik gemist heb. Ik hoor inderdaad dat andere groepen het beter hebben getroffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker tussendoortje om de frustatie eruit te gooien? Helaas moet ik mij geheel bij jouw mening aansluiten. Was beslist niet blij met de opmerking tussendoor dat we om 16.00 uur de bus moesten hebben. Mijn hemel dacht ik toen: het zal toch niet waar zijn dat we nog een uur langer MOETEN?
  Gelukkig voor ons was de ochtend zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik liep bij Biebfrog in de groep en heb me wel geamuseerd. Een kunst op zich, want Almere voelde niet aan als een stad waar je je kostelijk amuseert. Nee, geef me dan maar een echt lekkere amuse...

  Het meest opvallende gebouw trouwens vond ik de pun-toren. Een leuke opeenstapeling van R. le Coq. Ik doorzag het concept direct! De manier waarop met grappen, grollen en citaten was gewerkt maakte het gebouw adembenemend spannend. Ik vond het bevrijdend dat het gebouw nu eens niet transparant hoefde te zijn. Heerlijk, al die diffuse hoekjes, buitenaardse sky-boxen, Startrekpleisters en platonische roltrappen. Mijn derde oog ging er fijnveilig van stuiteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Full points (pun intended) to MC Slasaus. Blasters to stun. De eerste die de blognaam tot in zijn vesten heeft doorgrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, ik was altijd al een liefhebber van vesten. Sommige van mijn vesten mogen dan ook nooit weg worden gegooid of gegeven.

  Ik zou willen afsluiten met een citaat van mijn favo sf-held: "To infinity! And beyond..."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @MC Slasaus: het is weer duidelijk wie hier de quotes uit kinder-teken-films kent...

  BeantwoordenVerwijderen